Hi, ik ben Nele.

Zo’n twee jaar geleden ontstond het idee om een amateurdanscompagnie op te starten. Vele Deinse dansers vallen in een leegte eenmaal ze afstuderen aan de Academie. Ze houden van de wekelijkse technieklessen, maar blijven verder op hun honger zitten in de regio. Deinze is op gebied van hedendaagse dans nog onontgonnen terrein, waardoor de missie groeide om niet zomaar een dansschool op te starten, maar net die leegte op te vullen waar veel amateurdansers naar snakken: hedendaagse en klassieke dans integreren in een dansplatform waar ruimte is voor creativiteit en ontwikkeling…

Dance A.R.T! vzw was geboren!

Mezelf, Anneleen en Chris vormen samen de basis in deze vzw. Elk met onze eigen toegevoegde waarde.

Anneleen is onze jonge, spring-in ’t veld dansjuf. Ze is de drijvende kracht van de dansafdeling van de Academie in Deinze en wil, naast het lesgeven, graag zelf blijven dansen. Ze staat me bij met raad en daad inzake pedagogische en didactische tips.

Chris is kunstwetenschapper en speelt al zijn hele leven muziek. Hij geeft me steun in dit project, niet alleen als echtgenoot en klankbord, maar ook bij het culturele kader dat we willen creëren.

Ikzelf, Nele, ben het manusje van alles: voorzitter, coach, dansjuf, administratieve duizendpoot…kortom de drijvende kracht achter Dance A.R.T! Ik ben tevens ook trotse mama van twee prachtige kids: Nora en Victor.

 Dance A.R.T! staat voor

Artistiek Ruimdenkend Talent! 

Er zijn geen grenzen in Dance A.R.T! Iedereen is welkom, met of zonder danservaring. Gepassionneerd zijn door beweging is belangrijk, en als je daarbij het artistieke aspect respecteert, ruimdenkend blijft en je talenten aanspreekt…dan is Dance A.R.T! iets voor jou!

Je bent alvast welkom!

Groetjes,

Nele, Anneleen en Chris

Een speciale dank aan Jeroen Wallyn, onze ‘huisfotograaf’ voor de prachtige foto’s die voor Dance A.R.T! mogen worden gebruikt.

“Een mens moet chaos in zichzelf hebben, wil hij het leven schenken aan een dansende ster.” Nietzsche